بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

قبل از اینکه اهل قلم باشیم بخردانه بیاندیشیم ... و قبل از این که بنویسیم حوب بیاموزیم .

بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

قبل از اینکه اهل قلم باشیم بخردانه بیاندیشیم ... و قبل از این که بنویسیم حوب بیاموزیم .

بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی
استاد سابق علوم اجتماعی در دانشگاههای علامه طباطبائی ، شهید بهشتی ، و... علوم و فنون اقتصادی در دوره های عالی مدیریت کشور ، با 19 سال تحصیلات دانشگاهی در ایران و فرانسه ( و اندکی نیز تحصیلات غیر رسمی معماری و شهر سازی در ایتالیا و اسپانیا ) در کارشناسی ارشد رشته هائی متعدد از جمله مدیریت دولتی ، و دوره های دکتری جامعه شناسی و مردم شناسی ، جغرافیا و آمایش سرزمین ، اقتصاد و جامعه شناسی کار ؛ همیشه مشاغل پژوهشی را بر مشاغل آموزشی ترجیح داده در سمت « استاد پژوهش » مرتبط با علوم و فنون اقتصادی و اجتماعی فعالیت داشته است ؛ از جمله مدتی مسئولیت امور پژوهشی عمران شهری در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را بر عهده گرفته است . مؤلف چند کتاب و چندین مقاله و گزارش ، متولد 1324 در شهر یزد و ، به استثناء قریب به هشت سال اقامت در فرانسه ، مقیم تهران ؛ هم اکنون باز نشسته است ....

پیوندها

منبع یابی در کتابخانه

علیرضا آیت اللهی | پنجشنبه, ۲۶ شهریور ۱۳۹۴، ۰۶:۱۹ ب.ظ

ب - مراجع غیر مستقیم مطالعات (9)

منبع یابی در کتابخانه

اصولا" بهترین روش مرتب کردنِ کتاب ها و اصولا" اسناد و مدارک ، در یک کتابخانه این است که تمام کتابهایی که دارای موضوعی واحد و مشترک یا مشابه هستند را در جوار یکدیگر قرار دهند ، و همین اصل است که روش های کتابداری ، به خصوص دو روش بسیار مشهور و متداول کتابداری در جهان ، یعنی « روش دهدهی دیویی » و « روش کنگره یا همان روش اِل - سی » را به وجود آورده است ؛ گرچه گاه روش دیوئی را برای بخش مرجع و روش کنگره را برای سایر بخش ها ترجیح می دهند . این قاعده سبب می شود در کتابخانه هائی که ورود واستفاده مستقیم از خزانه کتابخانه برای مطالعه گران آزاد است  پژوهشگر می تواند به سهولت ، در یک یا چند قسمت محدود از کتابخانه ، به منابع مورد نیاز خود دست یابد . 

در سایر کتابخانه ها ، یعنی کتابخانه هائی که ورود مراجع به خزانه برای همه آزاد نیست ، نیز مطالعه گر می تواند بکمک برگه هائی که برحسب موضوع کتاب در برگه دان موضوعی در جوار یکدیگر قرار گرفته اند به طریقی آسانتر و با اعتماد بیشتر ، تمام منابع لازم در بررسی موضوع  یا موضوع های مورد نظر خود را، که در کتابخانه وجود دارند ، بیابد . به همین دلیل و به منظور کمک به مراجعین و به ویژه پژوهشگران ، برای کتاب یا به طورکلٌی نشریه ای که به موضوعاتی متفاوت مربوط می شود برگه های موضوعی متفاوت تهیه می کنند . مثلا" برگه مشخصات کتاب « تکامل نهادها و ایدئولولوژی های اقتصادی » را می توان در برگه دان موضوعی « تاریخ » ، « تکامل » ، « جامعه شناسی » ، « فلسفه » ، « اقتصاد » و حتی « انگلستان » و... باز یافت .

در کتابخانه های متوسط و بزرگ برگه دان موضوعی « کتابها » ، « پایان نامه ها » ، « گزارش ها » ، و « مجلات » از یکدیگر جداست که به این ترتیب لازم است از همه این برگه دان ها استفاده شود .


  • علیرضا آیت اللهی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی