بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

قبل از اینکه اهل قلم باشیم بخردانه بیاندیشیم ... و قبل از این که بنویسیم حوب بیاموزیم .

بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

قبل از اینکه اهل قلم باشیم بخردانه بیاندیشیم ... و قبل از این که بنویسیم حوب بیاموزیم .

بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی
استاد سابق علوم اجتماعی در دانشگاههای علامه طباطبائی ، شهید بهشتی ، و... علوم و فنون اقتصادی در دوره های عالی مدیریت کشور ، با 19 سال تحصیلات دانشگاهی در ایران و فرانسه ( و اندکی نیز تحصیلات غیر رسمی معماری و شهر سازی در ایتالیا و اسپانیا ) در کارشناسی ارشد رشته هائی متعدد از جمله مدیریت دولتی ، و دوره های دکتری جامعه شناسی و مردم شناسی ، جغرافیا و آمایش سرزمین ، اقتصاد و جامعه شناسی کار ؛ همیشه مشاغل پژوهشی را بر مشاغل آموزشی ترجیح داده در سمت « استاد پژوهش » مرتبط با علوم و فنون اقتصادی و اجتماعی فعالیت داشته است ؛ از جمله مدتی مسئولیت امور پژوهشی عمران شهری در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را بر عهده گرفته است . مؤلف چند کتاب و چندین مقاله و گزارش ، متولد 1324 در شهر یزد و ، به استثناء قریب به هشت سال اقامت در فرانسه ، مقیم تهران ؛ هم اکنون باز نشسته است ....

پیوندها

روش گرد آوری اطلاعات در مطالعات و تحقیقات انسانی ، اجتماعی و اقتصادی

علیرضا آیت اللهی | پنجشنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۳، ۰۴:۰۳ ب.ظ

روش گرد آوری اطلاعات 

یا 

روش منبع یابی در مطالعات و تحقیقات انسا نی - اجتماعی - اقتصادی ، و...

همه جانبه بودن که به وسعتی قابل توجه می رسد ، تعمیق و باصطلاح ژرفانگری ، و دقت در جستجو ی اسناد و مدارک و به طور کلی منابع معتبر از ضروریات مطالعات و تحقیقات اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی پس از انتخاب و تحدید موضوع ، یا حتی به موازات آن است .

این امر در باصطلاح « مطالعات کتابخانه ای » ( Library Research )  اهمیت باز بیشتری می یابد . 

معمولا" دانشجویان و پژوهشگران تازه کار یا اصولا" مشتاقان آموزش ندیده ای که به مطالعات و تحقیقات انسانی می پردازند در چنین ورطه ای گرفتار می آیند ؛ و گاه در مراخل پایانی مطالعات خود با دستیابی به منبعی جدید و امٌا اساسی ، ناگزیر به رهاکردن بسیاری از بخش های تهیه شده یا به حتی شروع مجددکار از ابتدا می شوند .

حال آنکه اگر در بدو امر به منابع اصلی که معمولا" « اسناد مرجع » خوانده می شوند دست یابی داشته باشند ، و آنها را مطالعه ، و فهرست کرده پلان موضوعی خود را آگاهانه ترسیم کرده باشند به ندرت ممکن است که به چنین پاکباختگی اساسی گرفتار آیند .

این امر نسبت به منابع اینتر نتی نیز صدق می کند .

 اهداف و فواید این آغاز گری یا به نوعی مطالعه اکتشافی و پیشدرآمد عبارتند از :

- صرفه جوئی در طول مدت بررسی یا فعالیت پروژه مطالعاتی : جلوگیری از تکرار مکررات  یا باصطلاح « دوباره کاری ها » و اتلاف وقت و هزینه .

- آسان سازی فعالیت مطالعاتی پژوهشگر با ایجاد نظم و ترتیب و جلوگیری از سرگردانی های احتمالی در جریان مطالعات .

- افزایش اعتماد پژوهشگر به این که تقریبا" از تمامی منابع مربوط قابل دسترسی مطلع شده و از معتبر ترین آنها در حد ممکن استفاده برده است .

- کاهش موضوعات « زائد » یا نه چندان لازم ، در گزارش نهائی مطالعه یا تحقیق

این منابع به اعتبار نوع خود دچار تقسیمبندی هائی نسبی شده اند .


  • علیرضا آیت اللهی

نظرات  (۱)

خیلی وبلاگ عالی و خوبی داری لذت بردم واقعا من هم البته یه وب دارم که متاسفانه کسی به من سر نمی زنه و تنهام دوست داری بیا نیامدی هم اشکال نداره بازم ممنون موفق باشی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی