مراجع غیر نوشتاری مطالعات (5) . آثار باستانی
مراجع غیر نوشتاری مطالعات (5) . آثار باستانی
آثار تاریخی و اشیاء مورد نگهداری در موزه ها از جمله منابع مطالعاتی هستند که در اکثر قریب به اتفاق مواقع ارزش آنها در مطالعات و تصمیمگیری های آمایشی مورد غفلت قرار گرفته است .
به عنوان مثال امروز بسیاری از دست اندرکاران توسعه در ایران به یاد دوران های اوج پیشرفت و ترقی ایران زمین ، در اعصاری که نقش چهارراهی در تجارت جهان را ایفاء می کرده است ، پیاپی یاد آور نقش جاده ابریشم و اولویت بازسازی آن می شوند . نگاهی به ساختار کالبدی شهرهای تاریخی ایران چون لار - کرمان - یزد - اصفهان - کاشان - تبریز و.... مثلا" کاروانسراهائی که از قرون پیش در آن شهر ها بافیمانده است نیز یاد آور این اهمٌیت است .
یکی از مهمترین موضوعاتی که در آمایش سرزمین و برنامه ریزی توسعه یک شهر - ناحیه یا کشور وجود دارد نقش طبیعی آن محل برحسب موقعیت جغرافیائیش در جهان می باشد ؛ که معیار اهمٌیت این نقش را میتوان در ایفای آن در طول تاریخ یافت ؛ اگرچه گاه نقش ها و فرصت هائی جدید می توانند نقش های تاریخی را به طور کلٌی به فراموشی سپارند . با اینهمه به عنوان مثال امروز می بینیم که سرزمین ایران بر حسب موقعیت جغرافیائی خود هنوز هم می تواند از مزیت و اولویت نقش تاریخی چهارراهی خود ( ترانزیت ) بهره برداری هائی کلان داشته باشد .
- ۹۵/۰۱/۲۷