مراجع مستقیم مطالعات ؛ اهمیت دائرة المعارف ها
مراجع مستقیم مطالعات (6) توضیح اساسی
اهمیٌت دائرة المعارف ها
گذشته از بسیاری از فرهنگ ها نظیر « لغتنامه دهخدا » ( که بر خلاف نامش در واقع یک دائرة المعارف است ) ، « فرهنگ لاروس » ، « فرهنگ وبستر » ، « فرهنگ وبر » ، « فرهنگ علوم اقتصادی » ، « فرهنگ جامعه شناسی » ، « فرهنگ مدیریت » و.... که اکثرا" خود به نوعی دائرة المعارف هم به شمار می روند دائرة المعارف ها به صورتی مفصل تر در معناکردن بک کلمه یا به خصوص یک اصطلاح علمی ، به تعریف ، توضیح ، تفصیل و تشریح مطلب پرداخته اند چنان که گاه تحت یک عنوان چنان اصول مطالب نقل شده است که خود معادل یک کتاب جیبی در اصول و اساس آن موضوع است و در زبان فارسی بیسابقه نیست که یکنفر فقط یا تقریبا" فقط به ترجمه مطلب تحت عنوان یک واژه یا اصطلاح پرداخته باشد و آن را به صورت یک کتاب مستقل ارائه کرده باشد .
دانشجو یا دانشپژوه لازم است در بدو هر مطالعه و بررسی ابتدا حقیقتی از کلٌیات ضروری موضوع در ذهن خود داشته باشد تا آنگاه بتواند بدون اشتباه و انحراف وارد جزئیات و تحقیق در موضوع گردد .
از اینجاست که تالار مرجع در هر کتابخانه را در ورودی آن کتابخانه قرار داده اند ، دانشجویان دوره های پائین تر بیشتر در تالار مرجع حضور دارند و حتی در اینتر نت « ویکی ها » از بیشترین بازدید ها برخورداراند .
- ۹۳/۱۰/۲۰