بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

قبل از اینکه اهل قلم باشیم بخردانه بیاندیشیم ... و قبل از این که بنویسیم حوب بیاموزیم .

بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

قبل از اینکه اهل قلم باشیم بخردانه بیاندیشیم ... و قبل از این که بنویسیم حوب بیاموزیم .

بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی
استاد سابق علوم اجتماعی در دانشگاههای علامه طباطبائی ، شهید بهشتی ، و... علوم و فنون اقتصادی در دوره های عالی مدیریت کشور ، با 19 سال تحصیلات دانشگاهی در ایران و فرانسه ( و اندکی نیز تحصیلات غیر رسمی معماری و شهر سازی در ایتالیا و اسپانیا ) در کارشناسی ارشد رشته هائی متعدد از جمله مدیریت دولتی ، و دوره های دکتری جامعه شناسی و مردم شناسی ، جغرافیا و آمایش سرزمین ، اقتصاد و جامعه شناسی کار ؛ همیشه مشاغل پژوهشی را بر مشاغل آموزشی ترجیح داده در سمت « استاد پژوهش » مرتبط با علوم و فنون اقتصادی و اجتماعی فعالیت داشته است ؛ از جمله مدتی مسئولیت امور پژوهشی عمران شهری در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را بر عهده گرفته است . مؤلف چند کتاب و چندین مقاله و گزارش ، متولد 1324 در شهر یزد و ، به استثناء قریب به هشت سال اقامت در فرانسه ، مقیم تهران ؛ هم اکنون باز نشسته است ....

پیوندها

تدوین موضوع یا مسئله ی مورد تحقیق (1)

علیرضا آیت اللهی | دوشنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۲، ۰۳:۲۲ ب.ظ

با مطالعه ی اکتشافی ، و آشنائی بیشتر با پدیده ها و کنش های موجود در یک جامعه ، میدان گسترده تر و شناخته شده تری برای انتخاب موضوع تحقیق و تدوین آن فراهم می شود . منتهی موضوعاتی که مانع پیشرفت و توسعه یا حتی تحت عنوان نا بهنجاری یا مسئله ، موجبات سلب سلامت و آسایش جامعه را فراهم آورده اند در مطالعه ، شناخت و انتخاب راه حل  در اولویت قرار میگیرند .

تعریف مسئله

آنچه که بین وضع مطلوب با وضع موجود جامعه وجود دارد مسئله نامیده می شود .

نا بهنجاری های موجود 

موانعی که بر سر راه رسیدن به مایحتاج خود می بینیم .

هر آنچه که انسان و جامعه را رنج می دهد ؛ و رفع آن نیاز به راه حل علمی دارد .

در مکتب های علمی جهانی :

آمریکائی - انگلیسی ها تقریبا" تمام مسائل را تحت عنوان « مسائل اجتماعی » می آورند .

فرانسوی ها ، به صورتی غیر مستقیم ، سعی به مشخص کردن و متمایز کردن مسائل اقتصادی داشته اند ، و مسائل را تحت عنوان کلٌی « مسائل اجتماعی - اقتصادی » می آورند ؛ که چنانچه مشاهده می شود نزد آنان نیز اصل و عمومیت بر مسائل اجتماعی است که ضمنا" بر جوانب اقتصادی نیز تاکید می ورزند . 

حقیقت این است که هر مسئله اجتماعی دارای ابعاد گوناگونی است که عملا" قابل تفکیک از یکدیگر نیستند : فیزیکی - اقتصادی - اجتماعی - سیاسی - فرهنگی - مذهبی . هر مسئله به این ترتیب « کلافی از مسائل » یا به اصطلاح یک « قضیه » است ؛ با این وجود معمولا" فقط مسائل به هم پیچیده تر را یک « قضیه » می نامند .

  • علیرضا آیت اللهی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی