بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

قبل از اینکه اهل قلم باشیم بخردانه بیاندیشیم ... و قبل از این که بنویسیم حوب بیاموزیم .

بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

قبل از اینکه اهل قلم باشیم بخردانه بیاندیشیم ... و قبل از این که بنویسیم حوب بیاموزیم .

بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی
استاد سابق علوم اجتماعی در دانشگاههای علامه طباطبائی ، شهید بهشتی ، و... علوم و فنون اقتصادی در دوره های عالی مدیریت کشور ، با 19 سال تحصیلات دانشگاهی در ایران و فرانسه ( و اندکی نیز تحصیلات غیر رسمی معماری و شهر سازی در ایتالیا و اسپانیا ) در کارشناسی ارشد رشته هائی متعدد از جمله مدیریت دولتی ، و دوره های دکتری جامعه شناسی و مردم شناسی ، جغرافیا و آمایش سرزمین ، اقتصاد و جامعه شناسی کار ؛ همیشه مشاغل پژوهشی را بر مشاغل آموزشی ترجیح داده در سمت « استاد پژوهش » مرتبط با علوم و فنون اقتصادی و اجتماعی فعالیت داشته است ؛ از جمله مدتی مسئولیت امور پژوهشی عمران شهری در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را بر عهده گرفته است . مؤلف چند کتاب و چندین مقاله و گزارش ، متولد 1324 در شهر یزد و ، به استثناء قریب به هشت سال اقامت در فرانسه ، مقیم تهران ؛ هم اکنون باز نشسته است ....

پیوندها

نظریه علمی

علیرضا آیت اللهی | پنجشنبه, ۱۰ بهمن ۱۳۹۲، ۰۹:۰۵ ب.ظ

نظریه علمی

 خواندن ، شنیدن ، مشاهده کردن ، و به طور کلی بدست آوردن اطلاعات زیاد ، همه جانبه و عمیق از یک موضوع ، معلوماتی نظری از آن به دست می دهد . منتهی این شناخت نظری برای همه به یک شکل نیست ؛ هرکسی برداشت ویژه ای از یک موضوع پیدا می کند ، به طریقی این اطلاعات و معلومات را در ذهن خود منظم و مرتب می کند ، و به اصطلاح به صورت سیستماتیک در می آورد ؛ روابطی کاملا" ، یا نسبتا" و در حوزه تحلیل عواملی ، بین اجزاء ، یعنی پدیده ها و کنش های این موضوع یا مسئله قائل می شود و در خصوص آینده ی آن به پیش بینی ، و گاه تشکیل فرضیه ، می پردازد .

این الگوی ذهنی اکثرا" ناشی و منطبق با یکی از نظریه های مشهور و اصول کلی علوم است ؛ یا نظریه ای نسبتا" جدید ارائه می دهد .

بنا به جدید ترین نوشته ها :

تعریف نظریه

نظریه مموعه ( سیستم ) به هم پیوسته و منطقی مباحثی است متشکل از مضامین و تفکرات ی که در باره موضوع یا مسئله ای خاص وجود دارد ، و بتواند بنا به تجربیات و مشاهدات پیگیر به یک « قانون علمی » یا « فرضیه علمی » ختم شود .

امٌا :

هر نظریه ای نظریه علمی نیست ؛ نظریه ای که مدعی علمی بودن است :

- باید بتواد ضمن انطباق دادن اصول و مبانی خود با واقعیت ها ( پدیده ها و کنش ها )ی مورد مشاهده ، به سؤ‍الات ، ابهامات ، و انتقادات وارد بر خود پاسخ دهد .

- توضیح دهد که چرا یک پدیده تحت یک شرایط خاص اتفاق می افتد .

- پدیده ها ، کنش مردم و آینده را پیش بینی کند .

- پدیده ها و کنشها یا به طور کلی واقعیت های پدیدار پس از تدوین خود را نیز در بر گیرد و به همان شکل اولیه خود بسنده نکند .

  • علیرضا آیت اللهی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی