بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

قبل از اینکه اهل قلم باشیم بخردانه بیاندیشیم ... و قبل از این که بنویسیم حوب بیاموزیم .

بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

قبل از اینکه اهل قلم باشیم بخردانه بیاندیشیم ... و قبل از این که بنویسیم حوب بیاموزیم .

بامبا : بررسی های آمایشی و مدیریت برنامه ریزی استراتژیک

Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی
استاد سابق علوم اجتماعی در دانشگاههای علامه طباطبائی ، شهید بهشتی ، و... علوم و فنون اقتصادی در دوره های عالی مدیریت کشور ، با 19 سال تحصیلات دانشگاهی در ایران و فرانسه ( و اندکی نیز تحصیلات غیر رسمی معماری و شهر سازی در ایتالیا و اسپانیا ) در کارشناسی ارشد رشته هائی متعدد از جمله مدیریت دولتی ، و دوره های دکتری جامعه شناسی و مردم شناسی ، جغرافیا و آمایش سرزمین ، اقتصاد و جامعه شناسی کار ؛ همیشه مشاغل پژوهشی را بر مشاغل آموزشی ترجیح داده در سمت « استاد پژوهش » مرتبط با علوم و فنون اقتصادی و اجتماعی فعالیت داشته است ؛ از جمله مدتی مسئولیت امور پژوهشی عمران شهری در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را بر عهده گرفته است . مؤلف چند کتاب و چندین مقاله و گزارش ، متولد 1324 در شهر یزد و ، به استثناء قریب به هشت سال اقامت در فرانسه ، مقیم تهران ؛ هم اکنون باز نشسته است ....

پیوندها

انگیزه تحقیق

علیرضا آیت اللهی | جمعه, ۴ بهمن ۱۳۹۲، ۰۹:۳۳ ق.ظ

تحقیقات علمی به چه کار می آیند ؟


صرفنظر از سوء برداشت ها ، و به اصطلاح سوء استفاده هائی که در مناطق عقب مانده جهان از تحقیق می شود ، و عملا" در بسیاری از اینگونه کشورها ، مطامع شخصی و گروهی انگیزه ی مطالعات و تحقیقاتی کاذب و نیمه کاذب قرار می گیرند ؛ مهم ترین انگیزه های تحقیق  را شاید بتوان به صورت زیر بر شمرد :

1 - کنجکاوی هائی که طی زندگی سبب جستجوی حقیقت یک موضوع یا مسئله می شوند .

2 - کنجکاوی هائی که پس از یک « مطالعه اکتشافی » و غالبا" پدید آمدن یک « نظریه » ، در رد یا یا ثبات نظریه مزبور به تحقیق می انجامد .

3 - کنجکاوی هائی علمی که بنا به « فرضیه » ، « نظریه » ، یا حتی بدون آنها ، و غالبا" به عنوان دغدغه یک دانشدوست یا شغل یک محقق ، به حقیقت امر یا در هر حال به نتایجی علمی ختم می شوند .

4 - اقدام برای رفع کامل ، یا کاهش حدت و شدت یک مسئله ، که به این منظور نیاز به شناسائی دقیق و علمی آن مسئله می رود .

به این انگیزه که انگیزه مرجح و منطقی تر تحقیقات را تشکیل می دهد « مسئله شناسی » می گویند  ؛ با این توضیح که مسئله شناسی ، به غلط ، نزد برخی از مبتدیان آماتور در امور مطالعات و تحقیقات به منزله جمع آوری فهرستی از تحقیقات تلقی شده است .    

  • علیرضا آیت اللهی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی